Târgu Jiu: Contract semnat! Încă 15 troleibuze moderne pentru oraș

Municipiul Târgu Jiu va beneficia de încă 15 troleibuze noi, în cadrul unui al doilea proiect pe fonduri europene ce vizează transportul în comun din oraș. Astfel, în total vor fi 35 de troleibuze moderne.

Am semnat contractul pentru încă 15 troleibuze ce vor circula în Târgu Jiu, în valoare de aproximativ 7,5 milioane de euro. Este vorba despre al doilea proiect cu finanțare europeană care prevede atât modernizarea infrastructurii transportului în comun, cât și achiziționarea mijloacelor de transport. În cadrul primului proiect am primit deja 11 troleibuze, urmează să primim încă 9, iar cu acestea 15 municipiul Târgu Jiu va deține 35 de troleibuze moderne. Vă reamintesc faptul că în perioada următoare vor fi livrate troleibuzele cu autonomie extinsă, ce vor putea circula în afara rețelei electrice și fac această precizare pentru a lămuri situația provocata de informațiile false care au circulat într-o perioadă în mediul online și care spuneau că troleibuzele nu vor putea fi folosite în timp ce se va lucra la infrastructură.
Mai mult, mâine vom semna contractul pentru modernizarea infrastructurii de transport în comun, a cărui valoare depășește 12 milioane de euro.
Sunt bani pe care îi aducem la Târgu Jiu și se regăsesc în investiții ce modernizează municipiul”, a transmis primarul Romanescu.