Târgu Jiu: Demarează curățenia de primăvară

Campania de curăţenie specifică lunilor de primăvară va demara la Târgu Jiu vineri, 8 martie. În cartierele din municipiu se vor face igienizări şi întreţineri de spaţii verzi, dar nu vor fi neglijate nici locurile de joacă sau mobilierul urban. De asemenea, se vor planta flori, arbori şi se vor repara locurile de joacă. Se vor executa lucrari de vopsitorie asupra mobilierului urban, iar elementele deteriorate vor fi schimbate.

“Igienizarea în cartierele de blocuri se va desfăşura între 8 martie şi 25 aprilie. Este vorba în principal de măturarea şi îndepărtarea nisipului care s-a aruncat în această iarnă, degajarea spaţiilor verzi de hârtii, sticle şi alte resturi acumulate în timpul iernii, greblarea spaţiilor verzi, tăierile şi toaletările de corecţie şi tăierile definitive de arbori potenţial periculoşi, care au fost marcaţi în timpul iernii şi reducerea gardurilor vii acolo unde este cazul”, a declarat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului de Gospodărire Comunală.

La acţiune vor participa angajaţii SC Edilitara, Sectorul Salubritate şi cei de la Spaţii Verzi

Primarul Marcel Romanescu cere sprijinul cetățenilor, cărora le solicită să elibereze anumite spații pentru a permite salariaților municipalității să își facă treaba. Totodată, edilul-șef roagă locuitorii municipiului să semnaleze echipelor aflate pe teren situațiile ce impun intervenții, în ideea îndreptării unor neajunsuri ce țin de igenizarea și întreținerea spațiilor verzi din oraș.