Ponta nu crede că băncile vor acorda C.E. Oltenia creditul necesar cumpărării certificatelor CO2

Victor Ponta, deputat de Gorj Pro România, are îndoieli că vreo bancă din țară va împrumuta Complexul Enegetic Oltenia cu cei 500 de milioane de lei, sumă necesară achiziționării certificatelor C02. Fostul premier spune că este greu de crezut că se va obține acest credit, din moment ce băncile sunt nemulțumite de Ordonanța 114.

”De câte ori vin la Târgu Jiu, de un an de zile, strig de certificatele de CO2. Mai sunt 45-50 de zile, bine Dragnea, care e banca? După cum știți, tot sistemul bancar este împotriva lui Dragnea și a Guvernului pentru că, prin acea ordonanță 114, i-a afectat și pe ei, și atunci ei oricum nu vor să dea bani. Știi că vii la Târgu Jiu, stai o oră-două, zici niște vorbe goale și pleci. E simplu. Eu sper să găsească Guvernul o soluție, nu am nicio speranță de la ministrul Energiei, cred că nici el nu știe ce caută pe acolo. Singurul care are putere în România este Dragnea și dacă nu vrea să rezolve la CEO înseamnă că nu va rezolva nimeni”, a declarat, la Radio Infinit, deputatul.

Ponta a ținut să atragă atenția asupra taxei de 2% pe care o consideră ”moarte curată” pentru compania energetică. Totodată, parlamentarul l-a acuzat pe Dragnea că ar fi mințit atunci când le-a spus liderilor sindicali că nu se pune promblema includerii C.E. Oltenia în Fondul Suveran de Investiții și Dezvoltare.