Târgu Jiu: Fără straturi de ceapă verde între blocuri. Municipalitatea începe reamenajarea peisagistică a spațiului verde

 

Primăria Târgu Jiu și-a propus să treacă la o refacere a spațiilor verzi din cartierele municipiului. Potrivit viceprimarului Bogdan Bejinaru, se intenționează desființarea acelor mici grădini dintre blocuri, multe neîngrijite, altele în care se plantează straturi de ceapă, pentru o reamenajare peisagistică realizată prin firma orașului, S.C. Edilitara.

Se va trece la treabă, pentru început fiind vizate zonele Teilor și Plopilor.

Proiectul meu pentru 2020-2024 este sistematizarea cartierelor. Mai pe înțelesul tuturor, o reamenajare peisagistică cartierelor. Sunt cartiere în care nu s-a băgat nimic de 30 de ani. Și va dau exemplu Plopilor, Teilor. Prefer să iau 40 de miliarde de la spații verzi și ei să muncească 6 ore pe zi, nu 8. Ei acum nu munceau nici 3. Văzuți de mine în cartiere. Ei nu au apucat, încă, să mă cunoască toți. Nu știu când au fost urmăriți, cum au fost urmăriți. Le-am spus, le-am dat pe zile, chiar si-au verificat agendele dacă fuseseră în cartierele respective, și acele 40 de miliarde vreau să le văd în cartierul Plopilor, de exemplu. În Plopilor pregătesc un proiect de 30 de miliarde, iar Teilor, 25 de miliarde. (…) Spații verzi făcute. Vreau cartiere moderne. Chiar dacă sunt cartiere mai de marginea orașului, trebuie să mă înțeleagă și oamenii, le-am trimis notificări, pentru că nu mai vreau să văd în Târgu Jiu straturi de ceapă în fața blocului, nu mai vreau să văd nici mici grădini, una mai diferită decât cealaltă. Primăria va face totul. Este domeniu public, trebuie să elibereze domeniul public și să mă lase să îmi pun în aplicare proiectele. Încerc, până în 2024, în funcție și de banii pe care îi avem, să reașezăm peisagistic, în fiecare an, două cartiere mari și două mici. Adică să mă duc undeva în jurul sumei de 70-80 de miliarde pe an strict numai pe amenajarea cartierelor”, a declarat, la Radio Infinit, viceprimarul Bejinaru.