Târgu Jiu: Gara va fi reabilitată. Vor exista grupuri sanitare pentru călători, iar la etaj spații comerciale

Gara din Târgu Jiu va intra în reabilitarea, recompartimentare și modernizare, potrivit unui document pus în dezbatere publică de Ministerul Transporturilor. Astfel, clădirea va avea grupuri sanitare pentru călători, la parter, iar la etaj vor fi amenajate spații comerciale.

 

Pe site-ul Ministerului Transporturilor a fost postat, în consultare publică, proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții <<Modernizarea/reabilitarea a 47 de stații din România – 6 stații pe raza SRCF Craiova: Târgu Jiu, Alexandria, Caracal, Filiași, Roșiori Nord, Piatra Olt>> – Stația Târgu Jiu, lucrare de utilitate publică de interes național.

Clădirea de călători este formată dintr-un corp cu regim de înălțime P+1E, dat în folosință în 1989. Imobilul are adiacent fațadei dinspre peroane o copertină din beton armat, hidroizolată la partea superioară. De asemenea, intrarea principală de la stradă este protejată de o copertină de beton.

Se va realiza o recompartimentare a spațiilor interioare în vederea fluidizării unor zone funcționale și pentru introducerea grupurilor sanitare pentru călători. În zona caselor de bilete se vor elimina pereții separatori. Cele două spații de la parter adiacente scărilor vor fi refuncționalizate. Tunelul va fi desființat, iar intrarea în acesta va fi sigilată cu o placă de beton. La etaj, vor fi spații comerciale: vânzare cu amănuntul, de tip mall și zonă de alimentație publică. Se vor realiza două peroane, dintre care unul intermediar, se va desființa linia III și se va reconfigura capătul X al stației cu desființarea parțială a unei linii din Grupa Tehnică.

Valoarea totală a investiției (inclusiv TVA) este de 107.928 mii lei, iar durata de execuție de 17 luni”, precizează clubferoviar.ro.

Articolul precedentTârgu Jiu: Identificat și încătușat după ce a incendiat o mașină
Articolul următorAlianța PSD-PNL a câștigat alegerile europarlamentare