Târgu Jiu: Hoți surprinși în cartierul 9 Mai cu ”prada” asupra lor

Doi tineri, din Turburea, Gorj, respectiv București, sunt cercetați pentru furt calificat, fiind bănuiți că ar fi autorii mai multor furturi petrecute pe raza municipiului Târgu Jiu.

La data de 8 iulie a.c., polițiști din cadrul Biroului Ordine Publică – Poliția Municipiului Târgu Jiu, au depistat în flagrant delict, pe strada Săvinești din localitate, doi tineri de 21 și 27 de ani, din comuna Turburea, respectiv municipiul București, în timp ce dețineau asupra lor mai multe scule (o bormașină, o trusă de chei tubulare, un flex și un polidisc), existând suspiciuni că ar proveni din săvârșirea de infracțiuni.

Din verificările efectuate, s-a stabilit că aceștia ar fi sustras bunurile din imediata apropiere de locul depistării, dintr-un autoturism lăsat neasigurat, care era parcat pe strada Agriculturii.

 

Polițiștii l-au identificat pe proprietarul autoturismului și al bunurilor, în persoana unui bărbat de 41 de ani, din Târgu Jiu, care a depus plângere penală în acest sens.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, de către polițiștii de ordine publică și predat persoanei vătămate.

Cercetările au fost continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor doi, iar polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale au stabilit că cei doi sunt și bănuiți de alte furturi din autoturisme, săvârșite pe raza municipiului Târgu Jiu, în zilele de 30 iunie și 2 iulie a.c”, a transmis IPJ Gorj.

 

Față de cei în cauză a fost luată măsura preventivă a reținerii pe o perioadă de 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, urmând ca astăzi să fie să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu cu propuneri legale.