Târgu Jiu: Încep lucrările! Clădirile Școlii Gimnaziale ”Tătărescu” vor fi reabilitate și modernizate

Corpurile de clădire a unei vechi unități de învățământ din municipiul Târgu Jiu vor intra, în curând, într-un amplu proces de reabilitare. Autoritățile locale au reușit să obțină finanțări de aproape un milion de euro pentru modernizarea Școlii Gimnaziale ”Gheorghe Tătărescu”, fosta Școală Generală 1.
Școala Gimnazială <<Gheorghe Tătărescu>> intră în reabilitare în curând. Am semnat, alături de doamna director Valeria Vîlceanu și consilierul local Ion Slivilescu, și al doilea contract ce prevede finanțarea prin PNRR pentru creșterea performanței energetice la acest obiectiv.
Aici avem două corpuri de clădire ce urmează a fi reabilitate, valoarea totală a investiției fiind de aproape un milion de euro, bani prevăzuți de cele două contracte deja semnate.
Ca și în cazul celorlalte unități de învățământ ce urmează a fi reabilitate prin PNRR, lucrările constau în izolarea termică a spațiilor, schimbarea tâmplăriei, înlocuirea corpurilor de iluminat cu unele eficiente energetic de tip led, instalarea unor sisteme de monitorizare și control pentru sistemul de încălzire, instalarea de panouri fotovoltaice, instalarea sistemelor de ventilare cu recuperare de căldură și reabilitarea, în întregime, a sistemelor de încălzire ale celor două școli”, a transmis primarul Romanescu.
Articolul precedentMitică Popescu, despre perioada din lagăr: Bătaia ta nu o lua nimeni. Ani la rând am avut coșmaruri
Articolul următorU Craiova a transferat un brazilian, fost coleg cu Neymar și Marquinhos