U Craiova a transferat un brazilian, fost coleg cu Neymar și Marquinhos

 

U Craiova 1948 a anunțat, miercuri, transferul lui Matheus Mascarenhas, jucător de bandă, de picior stâng. Acesta are dublă cetățenie, atât braziliană, cât și portugheză și a semnat cu gruparea alb-albastră un contract valabil până la finalul acestui sezon, cu opțiune de prelungire pentru încă 2 sezoane.
În vârstă de 24 ani, născut în orașul São João de Meriti din Brazilia, Matheus a crescut în academia celor de la Fluminense, echipă la care a și debutat în fotbalul mare la vârsta de 18 ani, într-o partidă importantă din prima ligă a Braziliei, cu Flamengo, încheiată la egalitate cu scorul de 2-2, din data de 18 iunie 2017.
Matheus a evoluat pentru Fluminense în șase partide, toate în campionatul Braziliei, și a reușit să înscrie o singură dată, cu Avaí, meci care s-a terminat cu victoria trupei la care fundașul brazilian evolua (3-0).
Tânărul fotbalist brazilian a evoluat pentru Fluminense până în primăvara anului trecut însă, în perioada 2018-2021, Matheus a jucat sub formă de împrumut pentru echipe precum: Botafogo-SP, Atletico Goianiense, Vitória Guimarães și Sampaio Corrêa. Din martie 2022 până la finalul anului, acesta a fost jucătorul celor de la Confiança, club care activează, în prezent, în al treilea eșalon din Brazilia.
În anul 2015, Matheus a făcut parte din lotul selecționatei U17 a Braziliei la Campionatul sud-american U17, bifând 2 partide în tricoul Seleção și câștigând, de altfel, turneul la care a participat. Noul jucător al Craiovei a fost convocat la selecționata olimpică a Braziliei alături de fotbaliști precum: Neymar, Gabriel Barbosa sau Marquinhos”, au transmis oficialii clubului oltean.
Articolul precedentTârgu Jiu: Încep lucrările! Clădirile Școlii Gimnaziale ”Tătărescu” vor fi reabilitate și modernizate
Articolul următorMinistru: Comisia Europeană nu va trece cu vederea problema pensiilor obraznice. România riscă suspendarea PNRR