Târgu Jiu: Începe Festivalul Strad’ Art. Tema lucrărilor va fi ”REVOLUȚIE”

Cea de-a treia ediție a Festivalului de artă stradală Strad’ Art va debuta la Târgu Jiu în data de 9 august. Picturile murale vor fi realizate de Alaniz (Argentina) și artiștii români Lost Optics, Mazereschi/Comunitatea 156, Pandele, Pisica Pătrată și Wanda Hutira.

Strad’ Art își continuă drumul în 2021 cu a 3-a ediție a festivalului de artă urbană care va avea loc la Târgu Jiu, în perioada 9-15 august.

2021 este anul bicentenarului revoluției condusă de Tudor Vladimirescu, de unde tema festivalului: <<REVOLUȚIE>>. Ideea de revoluție va fi abordată într-un mod unic, de fiecare artist în parte, cu scopul de a stârni evoluția culturală a societății din care facem parte.

Epicentrul zonei artistice este cartierul 9 Mai, unde se propune înzestrarea acestei zone, cu un nucleu de artă urbană, pentru a funcționa ca nouă zonă culturală a orașului. Picturile murale și spectacolele stradale care vor avea loc în timpul festivalului au rolul de a avea un impact socio-cultural pozitiv pentru locuitorii acestui cartier. În zonă se vor picta pereții școlilor <<Pompiliu Marcea>> și <<Constantin Brâncuși>>, precum și calcanul unui bloc de locuințe. 

Alte intervenții artistice vor avea loc pe pereții Colegiului <<Ion Mincu>>, la Muzeul de Artă, precum și la Colegiul Național <<Tudor Vladimirescu>>”, au transmis reprezentanții municipalității.