Home Principale Gorj Târgu Jiu – Lămuriri: Un tânăr care nu deține o locuință poate...

Târgu Jiu – Lămuriri: Un tânăr care nu deține o locuință poate beneficia de apartament în noile blocuri

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, subliniază că nu doar tinerii din centrele de plasament vor beneficia de una dintre cele 600 de locuințe ce vor fi construite în urma unui proiect depus de municipalitate și aprobat nivel central.

Precizarea vine după ce liberalul Victor Banța, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, a spus că respectivele blocuri de locuințe se vor face, dar vor rămâne goale, în Târgu Jiu fiind doar câteva zeci de tineri din zona defavorizată.

Romanescu: Domnul Banța nu știe despre ce este vorba

 

În acest moment, cei mai mulți tineri între 18 și 35 de ani nu dețin o locuință, și așa cum sunt prevăzute în acele condiții, aceasta este una dintre ele. Analiza se face pe fiecare individ în parte sau pe fiecare familie din care este un solicitant cu vârsta între 18 și 35 de ani. Este clar că există și criterii de departajare. Este clar că tinerii veniți dintr-un centru de plasament au un anumit punctaj, la fel cei ce au probleme de sănătate. Dar asta nu înseamnă că un tânăr care are 18 ani nu poate depune solicitare. Nu ne raportăm la averea părinților. Domnul Banța nu știe despre ce este vorba. Proiectul a fost depus de Primăria Târgu Jiu, nu de domnul Banța. Un tânăr de 20 de ani ce ar putea avea pe numele lui? Prin lege, există posibilitatea de a acorda un punctaj mai mare celor din zona defavorizată”, a precizat primarul.

Foarte important, dosarele se pot depune în continuare, iar lista completă a documentelor necesare se poate obține de la Centrul de Informare a Cetățeanului din cadrul Primăriei Târgu Jiu.