Târgu Jiu: Planuri multe pentru 2019. Problema traficului este prioritară

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, doreşte să rezolve cu ajutorul unui studiu profesionist problemele de trafic rutier. Printre proiectele edilului pe 2019 se află şi realizarea unui astfel de studiu prin care să fie identificate soluții pentru fluidizarea circulației în oraş. Edilul vizează și aprobarea Planului Urbanistic General, care, inexplicabil, a fost lăsat de izbelişte. Planuri multe pentru 2019, an în care se așteaptă și concretizarea proiectelor depuse, a căror valoare totală este de 60 de milioane de euro.

”Anul viitor vom avea un studiu de trafic, până acum totul a fost haotic. Trebuie să vină un specialist, așa cum am folosit permanent, pe fonduri europene, care să ne spună ce strategie trebuie folosită pentru a fluidiza traficul. Dacă o companie specializată ne spune lucrul acesta, nu avem decât să-l respectăm. Am stat cu PUG-ul 10 ani. De ce a trebuit să treacă 10 ani? Am văzut planșele, se avizează în șase luni și se trimite la Ministerul Dezvoltării (PUG-ul)”, a precizat, la Radio Infinit, Romanescu.

 

În ceea ce priveşte banii europeni, Primăria a reuşit să atragă o sumă impresionantă în 2018. Parcul auto al societăţii Transloc va fi înnoit cu 20 de troleibuze noi, un proiect de 12 milioane de euro depus în această vară de către edil. De asemenea, Romanescu, printre altele, a vorbit despre lucrări ample de modernizare, ce vizează spaţiile verzi, trotuarele şi aducerea unui nou mobilier stradal,  în cartierele Grivița, A.I. Cuza, Gheorghe Bărboi, Olari, Teilor și Microcolonie.

“Nu ştim ce ne aşteaptă în 2019, dar ştim foarte bine că la 31 decembrie, atunci când tragem linie, avem proiecte de 60 de milioane de euro depuse”, a mai spus edilul.