Târgu Jiul se alătură ”Alianței Vestului”. Vom fi satelitul Timișoarei

Oraşul Târgu Jiu va deveni satelitul Timişoarei, într-o asociere amplă ce vizează atragerea mai rapidă a banilor europeni. Anunţul a fost făcut de către primarul municipiului, Marcel Romanescu, care a precizat că mai multe localităţi au în vedere un proiect îndrăzneţ ce-şi propune şi o colaborare instituţională mai eficientă. Mai exact, este vorba despre o apropiere a capitalei Gorjului de Alianța Vestului. Municipiul Târgu Jiu va deveni satelitul Timișoarei, ceea ce va duce la relații mai strânse între cele două localități.

“La întâlnirea de la Oradea, pe care am avut-o acum două luni de zile, s-au acceptat şi patru primării mai micuţe. Severinul, Târgu-Jiul, Deva şi Râmnicu Vâlcea sunt orăşelele satelit ale marilor localităţi: Timişoara, Arad, Cluj şi Oradea. Ideea este ca proiectele din 2020, că nu avem axă de finanţare, să se depună în comun. Se încearcă, în momentul de faţă, promovarea pe legislaţie europeană a posibilităţii de depunere de către autorităţile locale a proiectelor direct către Bruxelles. Dacă ai o astfel de formă de asociere, să nu mai treci prin Guvern, la Ministerul Dezvoltării, să-ţi spună acolo că nu ştiu ce s-a întâmplat”, a precizat Romanescu la Radio Infinit.

La finalul săptămânii, edilul din Târgu Jiu se va întâlni cu primarul Nicolae Robu din Timişoara. Asocierea dintre oraşe vizează şi schimbul de experienţă la nivel instituţional.

Articolul precedentSondaj IMAS: PSD se duce în cap, după Dragnea
Articolul următorTârgu Jiu: Planuri multe pentru 2019. Problema traficului este prioritară