Gorj: Poliţişti înjuraţi şi blocaţi în misiune

Patru persoane au fost amendate după ce au spus vorbe grele şi au încercat să blocheze un control al poliştilor. Acţiunea salariaţilor MAI a avut loc într-un târg din municipiul Târgu Jiu, iar persoanele recalcitrante au sperat că pot intimida oamenii legii care, în final, au ridicat în caz produse de aproape o jumătate de miliard lei vechi.

La data de 3 noiembrie, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigarea Criminalităţii Economice au efectuat o verificare, pe linia respectării drepturilor de proprietate intelectuală, într-un târg săptămânal din municipiul Târgu Jiu, ocazie cu care au fost indentificaţi un bărbat de 34 de ani şi o femeie de 31 de ani, ambii din localitate, având expuse spre comercializare, în regim ambulant, articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, cosmetice şi accesorii, purtătoare ale însemnelor şi denumirilor mai multor mărci protejate, fără a deţine acordul titularilor acestora. Poliţiştii au inventariat produsele ridicate, rezultând peste 800 de articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi parfumuri în valoare de aproximativ 45.000 de lei. Pe parcursul activităţii, atât deţinătorii mărfurilor identificate expuse la vânzare, cât şi alte două persoane, un tânăr de 25 de ani şi o tânără de 17 ani, ambii din Târgu Jiu, au avut un limbaj vulgar şi au împiedicat organele de poliţie în activitatea de verificare”, a anunţat IPJ Gorj.

Cele patru persoane au fost sancţionate contravenţional pentru încălcarea Legii 61/1991 R privind asigurarea liniştii şi ordinii publice, iar poliţiştii continuă cercetările într-un dosar ce vizează săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Foto arhivă