Târgu Jiu: Președintele FRF, Burleanu, anunță construcția unui nou teren de fotbal, cu nocturnă, în oraș

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a confirmat, marți, la Târgu Jiu că în municipiu va apărea o Bază Sportivă de Tip 1.

Burleanu, care va candida pentru un nou mandat de șef al fotbalului autohton, a discutat cu autoritățile locale și județene și spune că a găsit deschidere la edilul Marcel Romanescu pentru concretizarea proiectului.

Situația din Gorj e oarecum identică cu ceea ce se întâmplă la nivel național, unde suferim cel mai mult la nivel de infrastructură pentru copii și juniori. Am reușit, împreună cu primarul municipiului din Târgu Jiu, să avem un consens în ceea ce privește o investiție guvernamentală, o Bază de tip 1. Este un proiect care presupune 150 de baze la nivel național. S-a identificat o suprafață de aproximativ 13.000 de metri pătrați, astfel că ne așteptăm, în următoarele două-trei luni de zile, să fie finalizată întreagă procedură de documentație la nivel local. După aceea, practic, alături de FRF, să putem să depunem acest proiect la nivel de C.N.I”, a precizat Burleanu.

Ce înseamnă o Bază sportivă Tip 1:

 – teren sportiv fotbal dimensiuni omologate UEFA și FRF cu dimensiuni 105m x 68m cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori
 – teren sportiv mic ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis și va avea dimensiunea de 20m x 40m
 – clădire vestiare și administrativă

 

Reamintim, în Târgu Jiu se mai află în construcție o astfel de bază sportivă, în Debarcader, în perimetrul Complexului Studențesc.