Târgu Jiu: Primăria achiziționează dispensere pentru toate scările de bloc

Guvernul nu a acceptat varianta covorașelor îmbibate cu substanță dezinfectantă, condiție în care Primăria Târgu Jiu va trebui să achiziționeze dispensere și dezinfectanți pentru 1.381 scări de bloc. Primarul Marcel Romanescu a spus că se fac pașii legali pentru achiziționarea acestora, însă nu este convins de eficiența măsurii, impunere a autorităților centrale care va presupune cheltuieli deloc neînsemnate pentru municipalitatea târgujiană.
Știți foarte bine că am făcut adresă prin Asociația Primăriilor din România către factorii decidenți de la nivel de guvern. Nu am primit un răspuns favorabil, așa cum noi solicitam ca să punem acele covorașe la intrare și suntem obligați să demarăm procedura pentru achiziționarea dispenserelor la scările de bloc. Cele 1381 de scări de bloc vor avea, cel puțin în prima fază, sperăm cât mai mult, dispensere cu substanta respectivă și o parte din substanță va fi la dispoziția președinților de asociații să completeze atunci când se termină. Astăzi începe dezinfecția pe scări și durează o săptămână, pentru că vorbim de 1381 de scări. Cred ca spre sfârșitul acestei săptămâni, sper sa găsim, pentru ca prețul la dispensere și la soluție au sărit în aer și în momentul de față suntem puși în situația să achiziționam la valoarea de pe piață. Este o cheltuială în plus…
Din punctul meu de vedere este o cheltuială în plus și nu atât de benefică cum mi-și fi dorit să fie. Odată ce am făcut deja dezinfecția pe străzi în perioada săptămânii acesteia, mergem pe dezinfecția pe trotuare și pe spațiile verzi, din punctul meu de vedere era mult mai util acest dezinfectant pus pe covorașele de la intrarea în scara de bloc. Și v-am explicat de ce. Regulă de bază, orice cetățean care părăsește o locuință, care părăsește o instituție publică, ar trebui în primul rând când ajunge acasă să se dezinfecteze el la robinet. Avem 99% din municipiul Târgu Jiu racordat la apă potabilă. Deci nu ar trebui să se dezinfecteze la intrarea în scară, la intrarea în apartament”, a declarat Romanescu.