Târgu Jiu: Romanescu, mutare ce va aduce economii majore la bugetul local. Primăria va avea milioane în plus pentru investiții

Demersuri ale municipalității pentru obținerea finanțării, din Fondul de modernizare, pentru realizarea unui parc fotovoltaic la Târgu Jiu.
Prin atragerea fondurilor europene și concretizarea proiectului, Primăria orașului și-ar putea asigura independența energetică. Ar fi o economie substanțială la bugetul local, deoarece, în prezent, asigurarea energiei electrice pentru clădirile municipalității, alte instituții și cheltuielile cu iluminatul public se ridică la 15 milioane de lei.

 

Suntem pe ultima sută de metri. Săptămâna aceasta vom adopta o hotărâre de Consiliu Local pentru a putea depune acest proiect la Ministerul Energiei, pe fondurile de modernizare, tot pe fonduri europene. Prin intermediul acestui proiect ne asigurăm independența energetică la nivelul municipalității pentru toate clădirile și iluminatul public. Ar fi cu adevărat o economie pe care am face-o la bugetul local, iar acele sume pe care astăzi le alocăm pentru acoperirea acestor cheltuieli pot fi folosite cu altă destinație, tot în interesul dezvoltării municipalității. Este o investiție destul de mare, de câteva milioane de euro, dar ne legăm de această șansă de a accesa proiecte și de a finanța proiecte din fonduri europene, pentru că, așa cum știm cu toții, bugetul municipiului Târgu Jiu, în momentul de față, nu este îndestulător pentru toate proiectele pe care noi ni le-am dori realizate”, a spus, la Radio Infinit, primarul Marcel Romanescu. 

Articolul precedentCSU Craiova a defilat cu Farul și continuă în Cupa României. Petev: Trebuie să fim sănătoși la cap
Articolul următorVasilescu – BNR: După trei ani de luptă cu inflația, suntem în grafic