Târgu Jiu: S-a semnat pentru 20 de mijloace de transport în comun moderne. Vin în 2019

Târgu Jiu, singurul municipiu din România care a depus proiecte pentru accesarea de fonduri europene la toate axele în 2018

Este o certitudine că transportul în comun din Târgu Jiu va fi începe să se adapteze la standardele vremurilor pe care le trăim. Vestea bună a fost dată, luni, de primarul Marcel Romanescu. Edilul municipiului a declarat că procedura este finalizată şi va urma licitaţia. În primă fază, oraşul nostru va beneficia de 20 de mijloace de transport în comun noi, parte a unui proiect a cărui valoare este de 24 milioane de euro.

“Se va scoate la licitaţie, pe SEAP, achiziţionarea celor 20 de troleibuze. Avem siguranţa faptului că, în 2019, ni se vor livra toate troleele la nivelul municipiului Târgu Jiu. Nouă dintre aceste trolee sunt pe reţelele existente şi unsprezece sunt cu autonomie proprie, se încarcă în reţeaua existentă la nivelul municipiului şi pot funcţiona şi fără conectarea la reţeaua de electricitate. Anul 2019 va fi anul în care municipiul Târgu Jiu va beneficia, succesiv, până în luna noiembrie 2019, de toate cele 20 de trolee care vor funcţiona pe raza municipiului”, a precizat Romanescu.

În acelaşi timp, se doreşte finanţarea pentru un proiect de de monitorizarea a traficului.

“Mai avem un proiect de monitorizare a traficului de opt milioane de euro. Din momentul în care se pune în funcţiune acel sistem, tot traficul va fi monitorizat în funcţie de intensitate, intensitatea preluării traficului de pe fiecare arteră. Inclusiv semaforizarea în intersecţii şi semaforizarea de la trecerile de pietoni se va face în mod inteligent, adică transportul în comun permanent va avea prioritate”, a mai spus edilul.

Instituţia primarului a derulat, în total, proiecte în valoare de aproximativ 60 de milioane euro. Reprezentanţii municipalităţii vor bani şi pentru amenajarea uneu zone de agrement pe terenul preluat de la Ministerul Apărării Naționale, dar şi pentru extinderea grădinițelor de pe străzile Mioriței și Olari.

Articolul precedentRomanescu îi dă ”la loc comanda” lui Ișfan: Nu susține comasarea școlilor din Târgu Jiu
Articolul următorCălinoiu prevestește somn adânc și lung, în opoziție, pentru PSD