Târgu Jiu: Se apucă de treabă! Reabilitarea Casei de Cultură, asumată de constructor cu termen final 2023

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, anunță că s-a întâlnit cu constructorul bazinului acoperit de la Stadionul Municipal, iar reprezentanții companiei în cauză au dat asigurări că obiectivul va fi finalizat în vara anului viitor. Cum aceeași firmă a câștigat licitația organizată de CNI ce vizează reabilitarea și modernizarea Casei de Cultură, edilul a discutat și aspecte ce țin de această investiție, care ar urma să demareze până la sfârșitul anului.

 

Avem proiectul finalizat. Acum, ținând cont de faptul că cele două lucrări, bazinul acoperit și Casa de Cultură, au fost licitate și câștigate de către aceeași societate, sâmbătă am avut o discuție cu cel care executa lucrările la bazinul acoperit din incinta Complexului Sportiv și ne-a spus că va folosi echipele de la bazinul acoperit atâta timp cât îi vor permite condițiile meteo, iar după ce vom avea precipitații cu zăpadă se va muta la Casa de Cultură.

La Casa de Cultură, obiectiv pe care îl are deja câștigat în urma unei licitații, se pot executa lucrări și pe perioada de iarnă. La bazinul acoperit, mai ales că se lucrează la finisajele exterioare, inclusiv la soluția pentru acoperiș, nu se va putea lucra decât in condiții de temperaturi peste 0°. Ei sunt hotărâți sa intre (în șantierul Casei de Cultură n.red.) chiar din acest an. Mai sunt anumite clarificări pe care trebuie sa le facă pe documentația tehnică cu CNI. Știți foarte bine că obiectivul este al nostru, dar l-am predat pe perioada execuției lucrărilor CNI, urmând ca după ce se finalizează sa fie înapoiat autorității publice locale’‘, a explicat Romanescu.

OBLIGAȚIILE MUNICIPALITĂȚII

 

Noi, la Casa de Cultură, obligația noastră este doar pentru amenajarea exterioară a platformei de lângă Casa de Cultură, a acelei suprafețe verzi cu părculețul din jur. În rest, obiectivul în totalitate este licitat de către CNI la o valoare de 4,5 milioane de euro. După stadion este al doilea obiectiv ca valoare realizat de către CNI in Târgu Jiu. Presupune reabilitarea in totalitate a Casei de Cultură, inclusiv amenajarea unei scene multifuncționale, adică a unei scene care se poate adapta in funcție de evenimentele pe care le organizezi. Dacă sunt evenimente cu foarte mulți participanți se montează o anumita scenă, dacă este un spectacol cu o reprezentație redusă o alta scenă. Totul arată foarte bine și, v-am spus, aici nu discutăm despre proiecte, vorbim despre o lucrare deja licitată, la care s-a finalizat partea de proiectare, urmează sa între în execuție”, spune edilul-șef. 

TERMENE DE FINALIZARE

Cel de la stadion, bazinul acoperit de înot luna iulie 2022 și sunt sigur ca se încadrează. Pentru Casa de Cultură, 2023. Tot așa în vară, luna iulie, august”, a precizat primarul.