Târgu Jiu: Se premiază performanța! 5.000 de lei pentru nota 10 la Examenele Naționale

Elevii de excepție din Târgu Jiu vor fi premiați cu sume consistente de bani și anul acesta. Primarul Marcel Romanescu a anunțat că, în condițiile în care concursurile școlare nu au mai fost organizate din cauza pandemiei, elevii care au obținut media 10 la Examenele Naționale vor fi premiați cu câte 5.000 de lei. Edilul a spus că există deja un proiect în acest sens, document ce va fi prezentat în Consiliul Local pentru validare. De altfel, în ultimii ani performanța în învățământ a fost încurajată serios de municipalitate, dincolo de investițiile majore în unitățile școlare, fiind acordate și premii substanțiale celor care s-au străduit să învețe bine și foarte bine.

 

Premiem performanța la Târgu Jiu! Ca în fiecare an, am prevăzut în buget o sumă pentru încurajarea performanței în învățământ. Am insistat de la bun început să premiem elevii cu rezultate remarcabile la olimpiade și alte concursuri importante.
Și de această dată am pregătit un proiect de hotărâre pentru următoarea ședință a Consiliului Local, propunere care îi are în vedere pe cei mai merituoși elevi ai orașului.
Din păcate, situația generată de pandemie a împiedicat organizarea unor astfel de concursuri, dar am hotărât să continuăm să-i motivăm pe copiii cu rezultate excepționale la învățătură, așa că toți cei care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat vor primi, din partea Primăriei Municipiului Târgu Jiu, câte 5000 de lei.
Popescu Marius, Tîrca Andrada, Popeangă Mihnea Ștefan (toți de la Colegiul Național”Tudor Vladimirescu”) și Andrei Mihaela (Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”) au obținut media 10 la Bacalaureat.
Neguți Roberta Daniela, Andronic Bianca Teodora (Colegiul Național „Spiru Haret”), Buleaucă Darius Andrei (Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși”), Cîrstoc Bianca Daniela (Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărescu”), Popeangă Ioana Miruna (Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu”)și Zanfir Bianca (Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae”), au obținut media 10 la Evaluarea Națională.


Felicitări, dragii mei! Sunteți niște copii extraordinari, la fel ca și ceilalți colegi ai voștri care au obținut rezultate remarcabile. Doresc să felicit și cadrele didactice care au pregătit acești copii! Cu toții suntem mândri că la Târgu Jiu învățământul ne oferă asemenea bucurii. Vom continua să-l considerăm o prioritate și să alocam fondurile necesare pentru ca elevii noștri să beneficieze de cele mai bune condiții!”, a transmis Romanescu.