Evaziune fiscală! Polițiștii gorjeni au indisponibilizat peste 1 milion de euro

Polițiștii gorjeni au identificat și indisponibilizat, miercuri, peste 1 milion, într-o locație din județul Ilfov, în urma unei acțiuni care a vizat un dosar de evaziune fiscale.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Gorj au efectuat, miercuri, 16 percheziţii domiciliare, 9 pe raza județului Gorj, 2 în Ilfov și 5 în Bucureşti. Acțiunea a fost coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

,,Au fost vizate sediile a cinci agenţi economici şi domiciliile reprezentanţilor entităţilor economice, într-un dosar penal având ca obiect de cercetare săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. În fapt, s-a reţinut că, în perioada 2015-2020, prin intermediul societăţilor comerciale s-ar fi eludat bugetul de stat prin neînregistrarea veniturilor realizate din comercializarea de mărfuri în mediul on-line, utilizând mai multe site-uri de prezentare. Bunurile erau achiziţionate din străinătate şi se livrau către clienţi prin firme de curierat rapid în sistem ramburs. În urma perchezițiilor domiciliare au fost ridicate mai multe documente referitoare la activitatea comercială a celor cinci firme, echipamente IT, precum și 475.000 de lei rezultați din operaţiuni de ramburs, care urmează a face obiectul cercetărilor, în scopul probării întregii activităţi infracţionale” a transmis IPJ Gorj.