Târgu Jiu: Transloc așteaptă aprobarea Consiliului Local pentru a cumpăra 3 autobuze noi

Transloc SA, societatea de transport local a Primăriei Târgu Jiu, așteaptă aprobarea Consiliului Local pentru a cumpăra trei autobuze noi. Mijloacele de transport ar urma să fie achiziționate din banii societății, fără a pune o altă presiune pe bugetul orașului. Totodată, până când se va rezolva problema licitațiilor de la București, în urma cărora municipiul va beneficia de mai multe troleibuze noi, conducerea Transloc intenționează să închirieze câteva autobuze, soluție care ar crește gradul de confort al călătorului.

Lucrăm la un caiet de sarcini pentru a mai închiria încă 2, 3, 4, 5 mijloace de transport până la sfârșitul anului și, un același timp, am înaintat către Consiliul Local o solicitare prin care dorim să fim lăsați să achiziționăm încă trei autobuze. Este o lege nouă care ne obligă ca 30% din numărul preconizat să fie din gama celor electrice și hibride. Și am înaintat o propunere încă de săptămâna trecută către Consiliul Local cu câteva variante de preț și sper să fie pe ordinea de zi a ședinței următoare pentru a putea să ne descurcăm singuri până vor veni celelalte. Unul este electro și două euro 5, bineînțeles cu aer condiționat, cu toate dotările aferente anului 2020, să mai scăpăm de cele vechi. Ofertele pe care le-am găsit sunt în jur de 60.000 de euro. Așa cum v-am spus o să fie publice. Sunt înaintate către Consiliu Local și vom vedea ce se va decide. Repet, nu am solicitat alți bani că să nu fim fi nou certați de rău intenționați. Am solicitat doar să fim lăsați din fondurile societății să achiziționăm trei autobuze. Avem și acordul AGA, am făcut și ședință în urmă cu trei săptămâni. Cred ca era suficientă și acea hotărâre AGA, dar domnului Ladaru i-a fost un pic teamă de poziția pe care o ocupă aici și a înaintat materialul către Consiliul Local. Și, repet, cred că puteam să le achiziționăm fără să mai pierdem o lună de zile”, a declarat, managerul Transloc, Mihai Paraschiv.

 

Articolul precedentUn primar gorjean și-a pierdut răbdarea: Vrea demiterea URGENTĂ a guvernului și suspendarea lui Iohannis
Articolul următorGorj: Doi reținuți! Patru tineri au violat domiciliul unei adolescente și i-au bătut tatăl