Târgu Jiu: Viața socială revine la normalitate. Municipalitatea organizează o serie de concerte în aer liber

Viața socială din municipiul Târgu Jiu începe să se dezmorțească după atâtea și atâtea restricții impuse de autoritățile centrale în contextul pandemiei de COVID.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat că municipalitatea a pregătit o serie de evenimente culturale pentru cetățenii orașului, manifestări-etapă spre mult dorita reîntoarcere la normalitate.

Măsurile acestea de relaxare sunt favorabile desfășurării unor evenimente și eu sunt sigur că într-o perioadă imediată de timp vor apărea și alte măsuri și, așa cum se anunță, după data de 1 august putem să revenim la normalitate. (…)
Sunt cinci spectacole pe care le vom organiza în Parcul de la Coloană, pe moment cu număr limitat de spectatori, dar sperăm ca până la momentul în care se desfășoară să avem și alte modificări. Primul spectacol va fi pe data de 5 iunie, după care vor urma mai multe evenimente în luna iulie, august și chiar septembrie. Le-am stabilit pentru toată perioada verii în așa fel încât să putem să avem o participare cât mai largă a cetățenilor care își doresc să participe la astfel de evenimente. Sunt în general de muzică clasică. Aici vorbim de vioară, de pian, de concert de cameră, dar, v-am spus, cu cât se îmbunătățesc măsurile, cu cât se ridică anumite restricții, cu atât și numărul de participanți va fi mai mare și nu poate fu decât în beneficiul celor care vor să participe la astfel de evenimente și a noastră că organizatori”, a spus edilul-șef.

Se dansează după cum cântă Bucureștiul

Primarul a precizat că organizarea acestor spectacole se va face respectându-se în totalitate condițiile impuse de autoritățile centrale:

Vom respecta în totalitate condițiile impuse. Așa cum ne-am organizat și pentru evenimentul de absolvire al elevilor din municipiul Târgu Jiu, așa cum proceda și în privința acestor concerte”.

Foto arhivă