Tragedie! Două fetițe au murit după ce au fost spălate pe cap cu o substanță toxică

 

Tragedie în comuna brașoveană Ungra. Trei fetițe cu vârsta de șapte, opt și respectiv nouă ani, au fost găsite inconștiente, sâmbătă, în comuna Ungra din județul Brașov. Două dintre ele au murit în ciuda eforturilor echipajelor medicale care au intervenit la fața locului, iar a treia se află în stare gravă.

Fetițele care au murit aveau 7 și 9 ani, informează Observator.

Mama fost transportată de urgență la Spitalul Rupea. Și bunica este în stare gravă.

Se pare că fetițele, mama și bunica lor, încercând să scape de păduchi, s-ar fi spălat pe cap cu Tomoxan, o substanță folosită la spălatul oilor.

La fața locului au intervenit două echipaje SMURD şi trei echipaje SAJ. A fost solicitat și sprijinului unui elicopter SMURD.

Când au ajuns echipajele la fața locului, cei trei copii erau intoxicați, inconștienți. Medicii au început imediat aplicarea manevrelor de resuscitare. Din păcate, doi dintre copiii de sex feminin au fost declarați decedați. Atât mama, cât și bunica, prezentau simptome de intoxicație. (…) Se vor face cercetări în acest sens și se vor stabili împrejurările în care s-a produs incidentul. Noi am intervenit doar pentru acordarea de îngrijiri medicale. Cercetările sunt în desfășurare. Vom reveni cu informații”, a declarat, la România TV,  Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Brașov, Ciprian Sfreja.