Târgu Jiul petrece! Cu grătarul pe carosabil și boxa la fereastră, la maximum, în puterea nopții

Timpuri grele sau mai ușoare, la Târgu Jiu tot se găsesc amatori de chefuri cu strigături, nu tocmai pe placul vecinilor sau al autorităților.

Vineri seara, mai mulți petrecăreți din cartierul Pandurașul au scos grătarul în stradă, la propriu, pe partea carosabilă a drumului, iar mesele le-au întins pe trotuar, obstrucționând traficul rutier cât și cel pietonal.

Polițiștii locali au dispus măsurile legale față de o persoană care desfășura activități de picnic, într-o zonă neamenajată în acest sens, pe strada Pandurașul din municipiul Târgu Jiu.
Mai mult, grătarul și scaunele erau amplasate pe carosabil, iar masa pe trotuar, fiind periclitată siguranța participanților la trafic.
A fost aplicată o sancțiune contravențională în conformitate cu prevederile Legii nr. 54 din 2012 Legea nr. 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic”, a transmis, vineri seara, entitatea municipalității.
Anterior, joi, 2 septembrie 2021, în zona Comuna din Paris, un bărbat a pus boxa în dreptul ferestrei și a dat volumul la maximum în toiul nopții.
În data de 2 septembrie 2021, în jurul orei 00:30, liniștea locatarilor unui cartier din strada Comuna din Paris a fost tulburată de muzica utilizată la intensitate mare de un cetățean din cartierul respectiv, care a așezat o boxă audio de mari dimensiuni chiar în dreptul ferestrei.
Polițiștii locali au aplicat sancțiune contravențională în valoarea de 500 lei.
Potrivit Legii nr. 61 din 1991 Republicată, tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 la 1500 lei.
De asemenea, contravenientului i s-a pus în vedere faptul că repetarea contravenției într-un interval de 24 de ore de la constatarea primei fapte, se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei sau prestarea a 70-120 de ore de activități în folosul comunității, potrivit aceluiași act normativ”, au relatat reprezentanții Poliției Locale.

 

 

IMAGINI:

La fereastră, cu geamurile larg deschise, fără număr pentru tot cartierul