Trei minivacanțe în 2024. Una dintre ele va fi de șase zile

Autoritățile centrale au deja în calcul crearea a trei minivacanțe, de 4, 5 și 6 zile, în 2024. Potrivit unui proiect de Hotărâre, se dorește acordarea de trei libere suplimentare, respectiv zilele de 2 mai, 16 august și 27 decembrie, pentru a se realiza anumite ”punți”.

 

Situația ar urma să arate astfel:

 

– Prima minivacanță va fi la începutul lunii mai: 2 mai pică într-o zi de joi, între două alte sărbători legale: 1 mai – Ziua Muncii (miercuri) și 3 mai – Vinerea Mare (vineri). Duminică, 5 mai, este Paștele ortodox, iar luni, 6 mai este a doua zi de Paște. Rezultă deci o minivacanță de 6 zile.

 – A doua minivacanță va fi în luna august: 16 august pică într-o zi de vineri, imediat după sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului (Sfânta Maria) care este joi. Împreună cu weekendul rezultă o minivacanță de 4 zile.

 – A treia minivacanță va fi de Crăciun: În condițiile în care Crăciunul (25 decembrie) și a doua zi de Crăciun (26 decembrie) pică miercurea și respectiv joia, Guvernul va decide ca și ziua de vineri, 27 decembrie să fie liberă pentru bugetari, rezultând altă minivacanță, de 5 zile.

 

 

Articolul precedentCiolacu: Propunerile legislative ce privesc autonomia Ținutului Secuiesc nu au ce căuta într-un stat democratic
Articolul următorTârgu Jiu: A folosit indemnizația de consilier pentru a sprijini doi copii