Trolee noi şi schimbarea reţelei: Târgu Jiul poate semna curând contractul de 24 de milioane de euro

Veşti bune şi, totodată, temeri că beţele puse în roate în ultimii ani vor produce alte situaţii nedorite pentru municipiul Târgu Jiu. Primarul Romanescu a anunţat că în urma discuţiei cu Ion Ştefan, ministrul Dezoltării, sunt premize ca foarte curând să fie semnat contractul de 24 de milioane de euro, prin care vor ajunge în oraş 15 troleibuze noi şi, în acelaşi proiect, va fi schimbată în totalitate reţeaua de transport din Târgu Jiu. Pe de altă parte, edilul nu exclude posibilitatea ca din cauza blocajelor fostulului guvern să se reia procedurile de licitaţie ce privesc cele 20 de troleibuze, mijloace de transport în comun care ar fi trebuit, deja, să înceapă să fie livrate.

Ieri, fiind prezent la întâlnirea cu ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, au fost aduşi în cabinetul dânsului funcţionari din cadrul ministerului, care, sincer, nu cred că un funcţionar încearcă să amâne aceste proiecte. Sunt convins că acolo au fost blocaje permanente, întotdeauna când se discuta despre Târgu Jiu. Mă uitam la Severin, la Craiova, primăriile de acolo semnau contracte permanent. Târgu Jiul a semnat unul din cinci, până în momentul de faţă. Culmea este că după schimbarea guvernului deja am semnat două, iar ieri, după discuţia pe care am avut-o la Ministerul Dezvoltării, săptămâna viitoare, cel mai important proiect pe care îl avem la Târgu Jiu, se pare că voi fi invitat la ANDR Sud-Vest Oltenia să semnez un contract de 24 de milioane de euro pentru schimbarea în totalitate a reţelei de transport din Târgu Jiu, inclusiv dotarea cu încă 15 trolee pentru municipalitate. Pe lângă sau plus, faţă de cele 20 care stau blocate în licitaţie de şase luni de zile”, a declarat Romanescu.

Acesta a dezvăluit că ziua în care ar trebui să se cunoască firma câştigătoare în cazul celor 20 de troleibuze, este şi ultima în care sunt valabile ofertele depuse, iar această strategie nu este întâmplătoare, existând riscul reluării procedurilor licitaţiei. Edilul-şef speră, însă, ca într-o săptămână-două să fie semnat contractul de 24 de milioane de euro iar licitaţia celor 20 de troleibuze să se termine cu bine pentru municipiu.

Articolul precedentBătaie patru contra unu, ”vitejii” au ajuns în arest
Articolul următorPrimar gorjean: Ministerele nu trebuiau comasate. Până la locale, guvernarea va fi PSD