Tudor îl atacă, Romanescu, chirurgical: Am pierdut în faţa PSD doar în Meteor şi la penitenciar

Partidul Social Democrat a pierdut pentru prima dată în turul întâi al alegerilor prezidenţiale la Târgu Jiu. Adrian Tudor, viceprimar al municipiului şi lider PSD, susţine că partidul din care face parte nu a suferit o înfrângere în faţa liberalilor din Târgu Jiu conduşi de Marcel Romanescu, ci la mijloc este vorba despre turism electoral, ba chiar o răfuială internă între liderii PNL din Gorj.

661 de voturi în faţă Iohannis faţă de Dăncilă. Sunt mai multe elemente în această ecuaţie. Vorbim, totuşi, de 2900, aproape 3000 de votanţi pe liste suplimentare, veniţi din afara oraşului şi a judeţului. Vreau să vă spun că PSD nu a avut organizată nici o astfel de acţiune de a aduce voturi din altă parte, în schimb informaţiile pe care le am din interiorul PNL sunt că s-au făcut astfel de, perfect legale, vreau să precizez, oameni din judeţ şi din afara judeţului, din Hunedoara, au venit să voteze la Târgu Jiu, pentru că aici, datorită acestui rezultat Marcel Romanescu l-a învins pe Dan Vîlceanu, nu PSD”, susţine viceprimarul, care a mai adăugat că primarul din Târgu Jiu ar viza funcţia din partid deţinută de deputat.

Romanescu nu ia în discuţie ipotezele lansate de Adrian Tudor, precizând că nu a organizat astfel de activităţi electorale, iar cu Dan Vîlceanu face o echipă de mai multe luni.

Eu, unul, m-aş minţi, dacă aş spune să se voteze la Târgu Jiu, nu am dat niciun mesaj de genul acesta, veniţi şi votaţi la Târgu Jiu. Nu, pentru că m-aş minţi pe mine dacă aş aduce mii de oameni, nici nu am cum să îi aduc la vot la Târgu Jiu, iar la alegerile locale ce m-aş face? I-aş pune pe toţi să îşi schimbe domiciliul, i-aş lua pe toţi acasă? Nu e o victorie a lui Romanescu împotriva lui Vîlceanu. Suntem o echipă şi vom funcţiona aşa cum am funcţionat în ultimele şaşe-şapte luni, indiferent de rezultat”, a declarat primarul din Târgu Jiu.

Edilul şef a făcut şi o scurtă radiografie a rezultatului scrutinului, indicând că, în Târgu Jiu, Klaus Iohannis a pierdut alegerile doar în cartierul Meteor şi în penitenciar:

Vreau să îi spun domnului Tudor, că analizând rezultatele de aseară am constatat că am pierdut în două zone din Târgu Jiu: în Meteor şi în Penitenciarul Târgu Jiu. Singurele zone în care am pierdut în faţa PSD au fost aceste două locuri, în rest celelalte zone au votat alături de noi, au votat candidatul Klaus Iohannis.