Un primar PSD din Gorj cere proteste de anvergură: Trebuie luat taurul de coarne, să ieșim cu oamenii

Primarul social-democrat din comuna Turburea, Gorj, Ion Bîrcă, este foarte nemulțumit de actuala guvernare, considerând că partidele din coaliția puterii sunt rupte de realitate, nu au capacitatea de a vedea problemele țării și ale românilor.

Totodată, edilul crede că se impune ca PSD să înceapă manifestările de stradă.

Cred că ar trebui, și e timpul, să îi trezească oamenii (pe guvernanți n.red.). Văd că nu se trezesc deloc. Sunt anumite posturi de televiziune, de radio, toată lumea strigă, iar oamenii ăștia cred că nu se uită. Se uită nu mai la posturile care le convin lor. Sau au consilieri, atât premierul României, cât și ei au consilieri care, la ora actuală, nu îi informează de ceea ce se întâmplă în țară. Să coboare cu picioarele pe pământ. S-au agățat acolo sus și nu știu care e realitatea jos. La ora actuală niciunul din ei nu știe realitatea jos. Păi ei se atacă în coaliția de guvernare și se cearta pe ce? Pe foloasele pentru ei personale. Pe afacerile lor. Dacă umbli în spatele tuturor celor care se atacă acum unul cu altul le descoperi că sunt niște afaceri ale lui văru-su, ale lui frate-su, ale lui bunica-sa, ale lui mama-sa. Astea sunt lucrurile care sunt. Cred că trebuie să se trezească. Cred ca trebuie să ne trezim și noi, PSD. Să ne trezim, la ora actuală să stăm de vorbă, să ieșim cu oamenii, să putem, la ora actuală, sa-i convingem pe acești oameni, chiar dacă sunt ei o coaliție. E principiul democratic”, a declarat, la Radio Infinit, primarul.  

Întrebat dacă PSD ar trebui să organizeze proteste, Bîrca a răspuns:

Da. Da, la ora actuală PSD ar trebui să facă treaba asta. Noi, PSD, suntem o masă mare de oameni, nemulțumită La ora actuală. Trebuie luată o inițiativă. Trebuie luat taurul de coarne. Până când tot stăm să îi așteptăm pe acești oameni să își bată joc de toți românii? Până când stăm?”.