USR-PLUS vrea să pună prefectul de Gorj. Cine ar urma să fie promovat în funcție

USR-PLUS ar putea pune prefectul de Gorj, iar una dintre variante este Corneliu Răducan Morega, candidatul formaţiunii politice la Senat la ultimele alegeri parlamentare.

Preşedintele USR Gorj, Radu Miruţă, crede că există posibilitatea ca partidul din care face parte să numească prefectul, iar totul va fi decis săptămâna viitoare. USR a propus ca numirile să fie făcute după un sistem circular. Alianţa va numi 14 prefecți și 28 de subprefecți în țară.

USR a propus o tragere între partide, proporţional cu numărul de voturi pe care le-a obţinut. PNL trage primul şi îşi alege judeţul în care să-şi pună prefectul, după aceea USR şi UDMR. Trebuie să se respecte cele 14 judeţe pentru USR, 23 pentru PNL şi 5 pentru UDMR. Fiecărui partid îi vine rândul la această roată cu o anumită frecvenţă, să-şi aleagă judeţul în care stabileşte prefectul sau subprefectul. LA USR s-a făcut o ordonare descrescătoare a numărului de voturi obţinute pe judeţe. Eu cred că există şanse ca noi să prindem postul de prefect. Ar trebui ca 7-8 judeţe înainte să fie opţiunea PNL sau chiar a UDMR. Corneliu Răducan Morega este unul dintre colegii noştri care s-a implicat şi continuă să se implice. Din punctul meu de vedere intră în discuţie. Vedem dacă postul este de prefect sau de subprefect”, a precizat, la Radio Infinit, Miruţă.