Verdict: Boza minte! Șeful CE Oltenia, trimis la colț de salariați

Frământări la Complexul Energetic Oltenia, mult trâmbițata armonizare a salariilor se desfășoară într-o atmosferă marcată de neîncredere și suspiciuni. Nimic nu pare să mai prezinte garanții, asta după ce salariații au aflat că în 2017 nu mai puțin de 3810 colegi au beneficiat de majorări salariale. Se știa de ceva ajustări pe ici-colo, dar nici gând de aproape 4000 de oameni care au primit, în vreme ce ceilalți așteptau zile mai bune.

Directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Sorinel Boza, a promis într-o intervenție, la Tele 3, că va face publice listele cu personalul care a primit majorări salariale anul trecut, însă, după discursul de la televizor, sunt destui care se îndoiesc de acest lucru.

”Sunt oamenii care au trecut de la clasa 6 la clasa 10, sunt inginerii șefi și economiștii pe care i-am trecut de la nivelul 5 la nivelul 4 și la nivelul 3 în anumite cazuri, sunt toți sudorii din termocentrale, sunt toți turbiniștii din termocentrale, sunt toți tablotarii din termocentrale, sunt toți izolatorii din termocentrale, sunt 80% din sudorii din cariere, sunt toți pe care i-am promovat anul acesta în poziții de directori de carieră, șefi de sector care au câștigat concursul, sunt CFL-iștii care au câștigat concursul”, a spus Boza.

Aceasta declarație a provocat nedumerire și revoltă, în același timp, o parte dintre cei nominalizați de șeful CE Oltenia cum că ”ar fi primit” spun că nu este nimic adevărat, avem de-a face cu o minciună aruncată și rostogolită în spațiul public.

”Unde a văzut domnul Boza că a dat clase la turbiniști, cred că nu știe nici unde lucrează ăștia, dar să le dea clase? Să dea lista pe postul tv!”, a fost una dintre reacții.

”Sunt tablotar, dacă eu am primit o literă în 2017, nu mai vorbesc de o clasă, plec singur din termo. În aceeași situație mai sunt doi colegi, asta știu sigur”, spune un alt salariat CEO.

Nemulțumiții ne-au căutat, avem nume și funcții,  persoane care nu au beneficiat de majorări în 2017, deși se încadrează în categoriile date ca sigure cu măriri prezentate de directorul general Boza.

Articolul precedentPSD Gorj inovează. Președintele care este ca să fie
Articolul următorLipsesc uniformele pentru lucrătorii debutanți din sistemul penitenciar