Vicele îşi revine din amnezie! Peste 2 milioane de euro, necesare pentru Municipal!

Microbiştii din Gorj nu se vor bucura de fotbal nici în acest sezon! Inaugurarea Stadionului Municipal pare o utopie pentru suporterul de rând, care a fost amăgit constant cu fel şi fel de termene pentru finalizarea arenei. Mai nou, aflăm că e nevoie de mai mulţi bani de la Compania Naţională de Investiţii, iar suma este una consistentă. Declaraţia a făcut-o chiar viceprimarul urbei, Aurel Popescu, care se fălea că deschide stadionul după ce câştigă fotoliul de edil. Nici pe aproape…

“Pentru Stadionul Municipal mai sunt necesare lucrările de sistematizare pe verticală şi o parte din lucrările de asigurare a utilităţilor. E vorba de canalizarea pluvială şi canalizarea menajară, lucrări care ne dorim să le asigurăm, ca şi finanţare, din fonduri de la Compania Naţională de Investiţii.  Am discutat cu domnul primar, Marcel Romanescu. Săptămâna aceasta merge domnia sa la Bucureşti, săptămâna viitoare voi merge eu. Vom insista foarte tare ca proiectul pentru aceste utilităţi să fie urgent finalizat, introdus în Comisia Tehnico Economică, în Comisia Interministerială şi licitaţia să aibă loc, ne dorim, înainte de începerea primăverii, pentru ca, odată cu 1 martie, să se poată trece şi la efectuarea lucrărilor de care aminteam. Este foarte important să primim sprijin, întrucât lucrările sunt costisitoare, la o primă evaluare se duc undeva la peste două milioane de euro”, a declarat Popescu.

Chiar şi aşa, stadionul poate fi inaugurat, cel mai devreme, în această vară. Cine o va face, e alt mister.

“În situaţia în care licitaţia se va ţine înainte de luna martie sau chiar în luna martie, şi lucrările vor putea fi demarate chiar pe 1 martie, stadionul poate fi folosit, fără probleme, începând cu luna iunie a anului 2018. În circa trei luni de zile se pot finaliza şi aceste lucrări, totul depinde de licitaţia care se va ţine pentru acest proiect. Mă refer şi la eventuale întârzieri ca urmare a unor posibile contestaţii”, a completat Popescu.

Lucrările de modernizare a stadionului au demarat la finalul anului 2015.

Articolul precedentCârciumaru face prăpăd în spațiul virtual, internauții i-o propun pe Olguța translatoarea lui Firea
Articolul următorBacalaureat cu trei sesiuni în 2018