Viceprimarii din Târgu Jiu, persiflaţi în partid! Aurel Popescu, șanse infime la o candidatură la Primărie

Președintele PSD Gorj, Mihai Weber, le-a atâtnat o piatră de moară de gât liderilor social-democrați din organizația municipală Târgu Jiu. Aceștia, în speță Aurel Popescu și Adrian Tudor, vizează o candidatură pentru Primăria Târgu Jiu, însă puțin probabil ca ei să aibă în viitorul apropiat o asemenea oportunitate. După ce Florin Cîrciumaru a declarat că nu îl sprijină pe viceprimarul Tudor, Aurel Popescu era văzut drept principal potențial candidat. În urma declarațiilor publice făcute de Weber, care a arătat că viceprimarii din Târgu Jiu au fost bătuți la ei acasă de un primar din județ, și Aurel Popescu devine o mână moartă. Cum să te lupți pentru capitala județului cu un om, primar interimar o perioadă și actual viceprimar, care este depășit în sondaje de edilul unei comune? Cine și-ar asuma asta, ce logică, ce argumente pentru susținerea lui Popescu?

Adrian Cîmpeanu, primarul de la Runcu, stă cel mai bine în sondajul preliminar realizat de PSD Gorj în ceea ce priveşte potenţialii candidaţi ai social-democraţilor la Primăria municipiului Târgu Jiu. Deşi s-a speculat că măsurătorile îl dădeau câştigător pe Aurel Popescu, actualul viceprimar, preşedintele formaţiunii politice, Mihai Weber, a dezvăluit că Adi Cîmpeanu este câştigătorul. Şeful PSD Gorj a mai spus că prioritare sunt acum alegerile europarlamentare şi nu se grăbeşte să-l convingă pe Cîmpeanu să renunţe la Primăria Runcu.

“A fost făcută o primă măsurătoare şi domnul primar Adi Cîmpeanu chiar a stat cel mai bine, asta ca să închidem orice fel de speculaţii pe tema respectivă. După acea măsurătoare, care nu este decât o primă etapă, domnul primar a stat foarte bine. O eventuală cadidatură va fi discutată după alegerile europarlamentare. Subiectul este extrem de important pentru noi, dar îl vom decala cu două luni”, a precizat Weber într-o conferinţă de presă.

A doua zi după această declarație, viceprimarul Adrian Tudor le-a spus jurnaliștilor că pe aceeași tema se desfășoară un alt studiu, chiar în această perioadă, de o casă de sondare specializată. Tudor nu a putut spune cine a comandat sondajul, nu se știe.

Pe de altă parte, Cîmpeanu, a rămas rezervat în ceea ce priveşte o eventuală bătălie electorală la Târgu Jiu. Primarul şi-a manifestat în continuare dorinţa de a rămâne la Runcu, dar a lăsat o portiţă deschisă.

“O să vedem, o să purtăm discuţii. Le mulţumesc colegilor pentru că s-au gândit la persoana mea pentru a candida la Primăria municipiului Târgu Jiu. I-am asigurat de tot sprijinul meu în ceea ce priveşte candidatura unui alt coleg, pentru că la momentul acesta nu mă interesează”,  a precizat Cîmpeanu.