Vin vremuri grele pentru asistații sociali: Refuzi trei oferte de muncă, pierzi ajutorul. Plata impozitului devine obligatorie

Parlamentarii au decis să modifice condițiile în care se vor acorda ajutoarele sociale. Presiunea comunităților revoltate de atitudinea persoanelor beneficiare a determinat aleșii să ia atitudine. Sute de mii de români primesc acest sprijin și, pe lângă faptul că nu se achită de îndatorile prevăzute de lege, nu sunt dispuse nici să meargă la muncă, atunci când li se oferă un serviciu legal. Tot mai mulți întreprinzători se plâng că nu au cu cine dezvolta o activitate din cauza lipsei forței de muncă, în vreme ce primăriile înregistrează tot mai multe persoane care primesc dreptul social menționat.

Potrivit unui proiect de lege, care a trecut marți de Senat, persoanele în cauză care refuză de trei ori un loc de muncă vor pierde ajutorul. Legea mai prevede că asistații sociali trebuie să lucreze în folosul comunității sau să urmeze cursuri de formare profesională. Dacă refuză, vor pierde susținerea financiară pe o perioadă de șase luni. Totodată, proiectul de lege obligă beneficiarii de ajutor soicial să-și plătească impozitele la stat dacă vor să mai primească bani. Există statistici care arată că 20% dintre beneficiari preferă să încaseze bani de la stat și să muncească la negru. Dacă vor fi prinși vor pierde sprijinul bănesc oferit de autorități.

Articolul precedentCEO: Replici la măsurile antialcool anunțate: Ei bea prin birouri de-i găsesc dracii
Articolul următorAmericanii ne laudă şi vor să îşi dezvolte afacerile la Târgu Jiu