Votați, dar nevalidați: Ion Călinoiu a fost ales, însă nu va fi consilier județean

Ion Călinoiu, fost președinte al Consiliului Județean Gorj, nu va fi validat consilier județean, funcție pentru care a fost votat la alegerile din 27 septembrie. În aceeași situație se află și alți doi gorjeni, Ioana Bușe, fost primar al comunei Stoina, aleasă consilier local, și Florin Ungureanu, consilier local la Rovinari.

Agenția Națională de Integritate a transmis judecătorilor și tribunalelor lista candidaților la alegerile locale care au fost găsiți, definitiv, de instanțele de judecată, incompatibili sau în conflict de interese. Printre cei nominalizați se regăsesc și gorjenii deja prezentați.

Reamintim, Ion Călinoiu, în funcție ca președinte al Consiliului Județean, a fost declarat incompatibil pentru că a deţinut și calitatea de expert în cadrul unui proiect derulat de către Inspectoratul Școlar Județean Gorj, în urma căruia a încasat și o infimă sumă de bani, pe care a omis să o treacă în declarația de avere.

Ioana Bușe a fost condamnată la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție. Aceasta a primit interdicția de a ocupa funcții publice.

Florian Ungureanu a fost declarat incompatibil pentru că a ocupat, în același timp, posturile de consilier juridic și consilier local al orașului Rovinari.