Vreme periculoasă. De miercuri cresc temperaturile, urmează frig și mai multe ploi

Specialiștii în meteorologie avertizează că până luni la prânz va ploua pe arii relativ extinse în vestul, centrul, nordul, estul și sud-estul teritoriului României. Mijlocul săptămânii viitoare va marca revenirea la temperaturi de toamnă, ba chiar se va atinge pragul unor zile de vară.

Începând de miercuri, vom înregistra creşteri în ceea ce priveşte regimul de temperaturi de la o zi la alta, astfel încât este posibil ca din a doua jumătate a săptămânii să vorbim de valori cuprinse între 21 și chiar 24, 24 de grade în Lunca Dunării. 25 de grade la nivelul unei temperaturi maxime în țara noastră reprezintă pragul unei zile de vară. Vom mai avea, pe parcursul lunii octombrie, perioade în care mercurul din termometre să ne aducă valori de temperaturi ridicate și multe zile cu soare”, a declarat, la Antena 3, Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

Potrivit celor de la Severe Weather AlertRomânia, după cele câteva zile de încălzire anunțate va urma o nouă răcire și ploi pe arii mai extinse.

Hartă Severe Weather Alert – România