Weber: Să nu mai ridice privirea în fața românilor! USR, zero lei irigații, zero spitale în Oltenia, în doi, trei ani lacăt pe CE Oltenia

Președintele PSD Gorj, Mihai Weber, transmite că membri USR nu mai au au dreptul să ridice privirea în fața românilor în urma negocierilor pentru PNRR, atunci când nu au acordat importanță irigațiilor, Complexului Energetic Oltenia și sistemului medical din Oltenia.

Tăios, deputatul își așază discursul la nivel popular pentru a evidenția aspectele care îl nemulțumesc, căutând să argumenteze, totodată.

Sunt trei domenii importante care trebuie renegociate în PNRR: irigațiile, Sănătatea, Energia. Irigațiile: în PNRR, 0 lei pentru irigații (…) e vorba de siguranța alimentară, de viața oamenilor, de hrană, deci a fost ministru USR. Nu poate nici un membru USR, și o spun cu toată responsabilitatea, să mai ridice privirea în fața românilor, pentru că nu au răspuns la aceste întrebări: 

De ce ai prins tu zero lei la irigații, de ce, în domeniul sănătății, te-ai dus cu o listă cu spitale și în Oltenia zero? De ce nu ai prins în Oltenia, nu în Gorj, în Oltenia, niciun spital și ai prins în Timiș 4, în Bihor 3 și mai departe… Unde este echilibrul?

La Energie, în forma inițială trimisă la Comisia Europeană, se dorea ca în doi, trei ani de zile să punem lacătul pe această unitate (Complexul Energetic Oltenia – n.red.), pentru că producem noxe. Dar, dacă te uiți la toate țările europene, cred că suntem o cincime din a treia sau a patra țară, în ordinea poluării”, a spus, printre altele, la Radio Târgu Jiu, Weber.