Romanescu, altă problemă cu majoritatea: NU VOR să dea înapoi sporurile încasate ilegal

Consilierul local din Târgu Jiu Mihai Paraschiv arată cu degetul spre alianța PSD-ALDE și PSRo după ce, în şedinţa de Consiliu Local de luni, pe ordinea de zi a părut un proiect prin care se cere ca 14 angajați ai Primăriei Târgu Jiu, inclusiv viceprimarul Aurel Popescu, să fie scutiţi de la plata unor sume cuprinse în 10.000 și 14.000 de lei. Este vorba de sporuri încasate ilegal, aşa cum a hotărât Curtea de Conturi. Consilierii ce formează majoritatea încearcă, însă, să profite o recomandare făcută de Corpul de Control al Prefectului.

Paraschiv a reacţionat dur în mediul online şi spune că puterea din Consiliul Local este în stare să vândă şi clădirea în care îşi desfăşoara activitatea. Acesta a mai declarat că reprezentanţii PSD-ALDE-PSRO au făcut tot ce le-a stat în putinţă să păstreze nişte bani pe care Curtea de Conturi a spus că i-au încasat ilegal. Totul, sugerează Paraschiv, se întâmplă cu complicitatea instituţiilor controlate de PSD.

Pe de altă parte, primarul municipiului, Marcel Romanescu, a declarat că raportul înaintat de Corpul de Control al Instituţiei Prefectului, care a fost deja atacat, nu este conform cu realitatea pentru că sumele nu au fost prevăzute în legea amnistiei din 2018. Banii încasaţi ilegal reprezintă un spor de dificultate.

“Interesul personal pot să-l înţeleg, mai ales că între persoanele care cer într-un fel amnistierea acelor sume se regăseşte şi domnul viceprimar Aurel Popescu, cu o anumită sumă pe care ar trebui să o returneze Primăriei municipiului Târgu Jiu, însă nu am înţeles foarte bine de ce a trebuit să demareze un astfel de proiect, mai ales că este făcut pe baza unui raport înaintat de Corpul de Control al Instituţiei Prefectului. Raportul acela poate să fie cel mult o recomandare pentru instituţia pe care o conduc. Mai mult decât atât am atacat acel raport la instanţele de judecată”, a spus Romanescu.

Edilul este bulversat de acţiunile Instituției Prefectului, care în 2016 a atacat în contencios salarizarea ce includea și sporurile ilegale, dar trei ani mai târziu a cerut ca sumele să fie amnistiate.

“Instanţa a păstrat acele dispoziţii emise de primarul municipiului Târgu Jiu, înseamnă că sumele trebuiau returnate şi, din momentul acesta, reţinute pe ştatul de plată pentru angajaţii care se aflau în această situaţie. Instituţia Prefectului nu poate depăşi limitele unei hotărâri judecătoreşti”, a spus edilul.

De altfel, doi dintre angajații Primăriei Târgu-Jiu au pierdut deja în instanță procesele prin care cereau să-şi păstreze banii

 

Articolul precedentCîrciumaru joacă electoral cu minerii. Sugerează venituri pe care Boza le-a declarat imposibile
Articolul următorBălăeț nu renunță la ideea înființării unei secții de fotbal în cadrul CSM