ANM: Vreme caldă săptămâna viitoare, după care vin ploile. Prognoza pentru patru săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 20 martie – 17 aprilie 2023.

Pentru săptămâna viitoare au fost estimate temperaturi maxime de peste 22 grade Celsius, putând atinge și 25 de grade.

Săptămâna 20 – 27 martie 2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

Săptămâna 27 martie – 3 aprilie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 3 – 10 aprilie 2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi excedentar în extremitatea de sud și de sud-est a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 10 – 17 aprilie 2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în extremitatea de sud-est a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări