Au răbufnit minerii!Condiții grele de muncă, administrația propune nici 8% plus la lefuri

 Protest spontan azi-noapte la cariera Jilț Nord, personalul care trebuia să intre în schimbul III a refuzat munca, nemulțumit de veștile care vin de la negocierile Contractului Colectiv de Muncă.Sursele nostre ne-au informat că situația s-a calmat oarecum, iar oamenii au început, în cele din urmă, lucrul.Totul a pornit de la poziționarea administriației care a propus o majorarea salarială de 7,7%, în timp ce sindicatele cer 12,5%.Salariile sunt doar una dintre problemelor celor care muncesc în CEO, ieri, în urma articolului apărut în Jienii, ”Mă duc la lucru, ca la spânzurătoare”, oamenii au răbufnit și s-au descătușat pe faceboook.

Reacțiile au fost dure și au scos la iveală o mulțime de situații despre care administrația nu a scos un cuvânt.Oamenii se revoltă, e vorba de siguranța și sănătatea lor.

”La Cariera Jilț, transportul la și de la locul de muncă îl facem pe jos începând din toamnă, de când începe vremea rea, și până în primăvară.Eu împreună cu colegii mei de pe utilaje parcurgem zilnic patru kilometri pe jos la intrare și la ieșire din schimb”, a scris unul dintre nemulțumiți.

Alt salariat CEO, o nouă dezvăluire.”Transportul până la destinație se face cu autobuze casate.Transport muncitor carieră este făcut cu mașini numai bune de tăiat la fier vechi.Ba, mai mult, nici drumuri de acces”, spune acesta.Problema unor șefi care și-ar trage nemeritat spuza pe turta lor și a protejaților a reapărut în spațiul public.

”Au habar să vină  în fiecare sâmbătă și duminică, să facă niște liste cu cei care trebuie să primească duble.<<Ăsta e al meu.Păi și ăsta e al meu, trebuie să-l trec.Ia vezi cine mai e trecu și taie-l pe ăla, dă-l dracu’!>>Discuție între inginer șef și adjunct.S-a sesizat cineva că fondul alocat pentru zilele suplimentare lucrate, în mare parte, a fost plătit pentru șefi?Păi, nu!”, a fost o altă nemulțumire exprimată public.

Neinspirat, ca de obicei, senatorul  PSD Florin Cârciumaru s-a găsit tocmai ieri să trimită un mesaj minerilor și energeticienilor,  mesaj prin care prin care a clamat performanțele CE Oltenia, vorbind și despre sprijinul pe care l-a adus activității din minerit, despre disponibilitatea de a se face util oricând companiei, minerilor și energeticienilor.Nefericită poziționare într-o zi care s-a încheiat cu refuzul celor de la Jiliț Nord de a nu intra în schimbul III.

Articolul precedentAlertă!”Aparatul de rezonanță magnetică să nu ajungă uitat în subsolul spitalului”
Articolul următorAproape 800 de posturi, scoase la concurs de Poliţia Română

1 COMENTARIU

  1. Au dreptate . Oare interesează pe cineva de soarta minerilor ? Nu . Sindicatele pupa in cur administrația pt facilitați numai pt ei , dublele într-adevăr se dau pe ochi frumoși și multe alte beneficii. Faceți dracu o ancheta pe la toate sectoarele sa vedeți ca într-adevăr se lucrează ilegal Zilnic ,muncitori abuzați de șefi ca parca ei ar fi patroni, transporți la locul de munca se face cu mașini destinate sculelor și materialelor , dacă se duce cineva sa spună Idu pe la vreun directoraș CEO. E declarat sifon (reclamagiu ) și e vai se soarta lui . Oare o sa vina cineva sa ia apărarea minerilor , presa e tot cu ei . Iar dacă credeți ca eu scriu minciuni acum mergeți un raid pe la toate carierele (sectoarele ) faceți o analiza și mai dați din șefii aia afara ca unii ar trebui sa fie la pușcărie la cât ii stresează pe oamenii afectându-le sănătatea și familia . Păcat .