Bombă! Ministerul Educației vrea să organizeze Examenul de Bacalaureat și să lase profesorii în grevă

 

Ministerul Educației a pregătit un ordin de ministru prin care se stabilește că mediile pot să fie încheiate cu 2 note, nu cu 7 sau 8 note ca până acum.
Totodată, în urma demersului precizat, situația elevului nu va mai trebuie validată de consiliul profesoral.
În context, mediile elevilor ar urma să fie încheiate, iar, pe surse, Examenul de Bacalaureat să fie asigurat de profesori din mediul universitar.

Informare de presă apărută pe site-ul Ministerului Educației, marți, 6 iulie:

 

În continuarea demersurilor de a adapta activitățile de final de an școlar la contextul generat de protestul personalului din învățământul preuniversitar, Ministerul Educaţiei a publicat, în consultare publică, proiectul de ordin pentru modificarea și completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul ministrului educației nr. 4183/2022.

Precizăm că modificările propuse prin proiectul lansat în consultare publică vizează următoarele:
În anul școlar 2022-2023, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două.

În anul școlar 2022-2023, situația școlară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învățământ în ședința de încheiere a cursurilor și fără ca acesta să aprobe raportul privind situația școlară anuală”.

 

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație Spiru Haret au anunțat continuarea protestului, precizând că marți, 6 iunie 2023, au fost în grevă 137.007 membri de sindicat, ceea ce reprezintă 86,93% din totalul celor care au semnat referendumul pentru declararea grevei.

 

 

 

Articolul precedentRujan (PSD): Iordache, inconsecvență de limbaj și atitudine, care denotă o abordare perfidă, vicleană, cu accente machiavelice
Articolul următorGrila 2022: Majorări salariale în Sănătate, Asistență Socială, Armată, Ordine Publică și Siguranță Națională