Ciolacu a anunțat ce creșteri prevede bugetul pe 2024. Va fi discutat în Guvern

 

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, luni, că bugetul de stat pe 2024 va intra joi în şedinţa de Guvern, iar săptămâna viitoare va fi un vot în Parlament. Acesta spune că va fi o majorare la tot sistemul bugetar de 5 %, mai puţin pentru demnitari, şi un buget de 7,3% % pentru investiţii, cel mai mare din istorie.

 

Va fi majorare la tot sistemul bugetar de 5 %, mai puţin pentru demnitari. (…) Mergem chiar mai mult, fiindcă oricum a crescut PIB ul, şi mergem şi mai mult pe investiţii nominale, la un procent de 7,3 % la investiţii, este cel mai mare procent pe investiţii din istoria României. Avem un buget iarăşi istoric la educaţie de 4,1 % deci o mărire de 60 % a bugetului pe educaţie. Trebuie să ţinem cont şi de faptul că avem fonduri europene prinse în PNRR şi în exerciţiul financiar actual de aproape 12 miliarde, în acest moment. Sunt cele mai mari investiţii în sistemul de educaţie, în şcoli, în toată infrastructura. (…) Avem o majorare şi la Ministerul Sănătăţi, aproape 26 %, la Ministerul transporturilor 30%, este o majorare şi la Casa Naţională de Sănătate şi am ajuns la cifra de 12 miliarde de euro la Casa de Sănătate, dar trebuie să găsim corect cum se cheltuiesc aceşti bani, pentru că eu unul m-am săturat să văd la televizor breaking news-uri că nu există bani de medicamente, că nu s-au plătit spitalele, că nu s-au plătit programele, când noi alocăm 12 miliarde de euro CAS. Vom vedea, trebuie în primul şi în primul rând digitalizare, să ştim foarte bine în timp real unde se cheltuie banii şi cum se gestionează banii”, a declarat premierul. 

Articolul precedentTârgu Jiu: Protestul continuă. Salariații Direcției de Statistică refuză îndeplinirea sarcinilor de serviciu
Articolul următorGorj: Fără permis de conducere la volan, a încercat să fugă de polițiști. S-a izbit de un copac