Ciolacu, sigur că Orban va fi demis: 252 de parlamentari vor vota moțiunea de cenzură

”Acest guvern trebuie să plece”, a declarat, duminică seara, Marcel Ciolacu, președintele interimar PSD, convins că anunțata moțiune de cenzură va trece. Liderul social-democraților se așteaptă ca demersul politic să fie susținut de 252 de parlamentari.

Prima formă a moțiunii de cenzură conținea foarte multe pagini, am ajuns la o formă de 22 de pagini. În această seară (duminică n.r.), echipa de la partid o să o finalizeze și mâine, așa cum am promis, o să o depunem. Se va numi: De la pandemie, la pandemită generalizată. Belșug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor.

În acest moment, moțiunea de cenzură este semnată de 202 parlamentari. Tot grupul PSD a semnat moțiunea. Avem discuții cu toate partidele reprezentate în Parlament. Nu cred că vor mai exista forțe politice responsabile care să nu voteze această moțiune. (…) Am estimat că 252 de parlamentari vor vota moțiunea de cenzură. Cred că e un moment 0 în care nu mai există gri în Parlament. Există alb și negru. Acest guvern trebuie să plece”, a declarat Ciolacu.

Acesta a infirmat zvonurile care îi dădeau posibili premieri pe Sorin Grindeanu sau Vasile Dîncu.