La 70 de ani, salvat din vârful munților după o acțiune care a durat mai bine de 11 ore

Titu R., un bărbat de 70 de ani, a așteptat concretizarea intervenției salvatorilor montani gorjeni, după ce noaptea de sâmbătă spre duminică l-a surprins în zona vârfului Ieșu, masivul Parâng, la 2368 metri. Epuizat, în frig și ploaie, omul a cerut ajutorul autorităților, iar în urma unei acțiuni concentrate de mai multe ore, salvamontiștii Ion Negrea, Adrian Urbanek și Cosmin Stefurac au reușit să îl pună la adăpost de probleme. De subliniat, cel din urmă a participat la intervenție chiar de ziua lui.

După 11 ore și jumătate acțiunea de salvare s-a încheiat cu bine, salvamontiștii, Ion Negrea , Adrian Urbanek și Cosmin Stefurac și victima, Titu R. , au ajuns în baza Salvamont Ranca. Felicitări victimei pentru atitudinea permanent pozitiva, felicitari salvatorilor pentru efortul depus.
Mai frumos decât sentimentul ca ai fost de folos și, poate, ai salvat viata unui om, credem ca poate fi doar sentimentul ca ai făcut asta în ziua în care îți aniversai ziua de naștere.
La Mulți Ani Cosmin Stefurac, salvator montan în cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj”, a transmis Salvamont România.