Construcția noului Spital Regional Oltenia – Craiova nu va începe curând

Vești neplăcute pentru locuitorii întregii Oltenii și nu numai, mult așteptatul Spital Regional din Craiova rămâne, în continuare, doar la stadiul de proiect. Asta și pentru că România nu a trimis la Bruxelles toate documentele necesare pentru cele trei spitale, Iași, Cluj Napoca și Craiova, unități medicale ultramoderne care se doresc construite cu fonduri europene.

În cazul Craiova situația este și mai delicată, trebuie o altă poziționare, ceea ce presupune ca autoritățile să identifice și să cumpere un alt teren. De aici până la începerea lucrărilor de construcție este un drum care trebuie străbătut aviz cu aviz, fapt care va amâna cu mult demararea proiectului.

”Nu sunt trimise nici toate documentele, pe care ar fi trebuit să le avem deja, la Bruxelles. Căutăm soluții pentru cele trei spitale, iar situația nu pot să spun că mă bucură. Acum urmează să văd cine este vinovat de cele întâmplate. Vreau să nu am o atitudine critică, vreau să am o atitudine constructivă”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

Sunt probleme mari și în ceea ce privește linia de metrou Gara de Nord – Aeroportul Otopeni, în cazul căreia există riscul ca Bruxelles să trimită înapoi documentația incompletă.

 

Articolul precedentDezarmant! Primăria Rovinari cumpără tablete, dar nu investește nimic în sănătate
Articolul următorCerere imperativă în CEO: Vor afișarea listelor cu beneficiarii ”armonizării”!