Există oameni care știu, pot și vor. Și unde sunt aceștia, se vede, se simte. În weekendul trecut, în stațiunea Parâng a fost forfotă mare. Televiziuni, ziare, persoane atrase de inedit, și asta datorită unui bărbat al locului care vrea să miște ceva. Pentru că îi pasă, știe, poate și vrea. Dicolo de îndrăgostitul de schi, Parângul a suscitat interes printr-un eveniment unic în România: Tabăra de Iglu. Principalul vinovat, Adi Cîmpeanu, organizator al acțiunii. Fost luptător în Legiunea Străină, hunedoreanul a dorit să-și împărtășească expriența și, totodată, să promoveze Parângul și Valea Jiului. Inițiativa a prins teribil, fiind așteptată, deja, ediția următoare . Zăpadă, ceva muncă, iar noaptea somn în iglu, la 14 grade Celsius. Nu a lipsit un foc zdravăn, la care s-a preparat un gulaș nemaipomenit.
Printre cei care au ajuns la Tabăra de Iglu a fost și familia Fiu din Târgu Jiu. Claudiu, șoț și tată, a ținut morțiș ca ai săi să trăiască o așa experiență.
”Noi știam de anul trecut de idee. Am vrut să mergem pentru copii, dar ca să înoptezi în tabără trebuie să fii major. Nu am putut să nu fiu prezent, în special datorită atmosferei. Am urcat să profităm de căldura oamenilor, să bem un ceai, ce să mai, să trăim ceva frumos. Construcția este interesantă. Se face o nișă de intrare și apoi cupola. Patul trebuie să fie cât mai aproape de cupolă, pentru că aerul rece se lasă jos”, a precizat Claudiu Fiu.
Dincolo de bucuria evenimentului, gorjeanului a rămas și cu o oarecare amărăciune.
”Învăț multe de la acești oameni. Tabăra e la a II a ediție, iar Adi Cîmpeanu a reușit să obițină tot suportul autoritățiilor. Știi cum e, trebuie să ai o poveste, apoi faci din ea turism. În Hunedoara, în domeniul turismului se implică toți. E adevărat că au și locuri, istorie, dar e și implicarea”, a spus gorjeanul.
Inspirat de ceea ce s-a întâmplat în Parâng, Fiu se gândește la organizarea unei tabere de pescuit, la vară, la Târgu Jiu, pe Insulița de lângă Parcul Central.
”Aș vrea să încerc o tabără de pescuit pentru copii între 8-12 ani, inclusiv. Pe insuliță, la sfârșit de august. Facem un cort, scaune, undițe. O tablă pentru desene…Pescuim și învățăm să respectăm peștii și natura. Maxim 30 de copii să avem control. O să încerc asta”.