Gorj: Ambulanțe noi pentru transportul bolnavilor

 

Peste 120 de ambulanțe noi, de tip A2, destinate serviciilor de ambulanță județene, au fost predate joi. Două dintre acestea au intrat în dotarea Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.
Ele vor fi folosite pentru transportul mai multor pacienţi pe targă și scaune, fiind dotate cu truse de urgență de bază care includ oxigen și defibrilator semiautomat
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, desemnat ca unitate de achiziții centralizate pentru ambulanțe, a semnat la începutul acestui an un contract subsecvent pentru achiziția a 122 de ambulanțe de tip A, destinate Serviciilor Publice de Ambulanță.
Această achiziție, din fonduri europene este parte a Programului Operațional Regional 2014-2020 – Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențe medicale – Regiunile Nord-Est, Sud-Est, Sud, Sud-Vest, Vest, Nord-Vest, Centru.
Valoarea unitară, conform contractului de furnizare (cu TVA) este de 233.971,95 lei, iar valoarea totală, conform contractului de furnizare(cu TVA) este de 28.544.577,31 lei.