I-au bătut obrazul lui Boza. Salariați ai CEO nemulțumiți de poziționarea directorului general

Reacția imediată a mai multor salariați ai CE Oltenia, după ce directorul general Sorinel Boza a făcut declarații care privesc majorarea salariilor din companie. Acesta, deranjat de unele acțiuni ale sindicatelor, a transmis salariaților că legea permite o majorare de doar 4,7%, dar se vor face eforturi fantastice pentru o majorare de până la 10%. Totodată, șeful complexului a anunțat că banii ce se vor regăsi în buzunarul oamenilor vor lipsi de la mentenanță, acolo unde se va renunța la anumite lucrări.

”De la 15 TW anul trecut la 15 TW anul acesta, de la 22,5 milioane de tone de cărbune anul trecut la 22,2 milioane de tone anul acesta nu putem vorbi de creșteri de productivitate fizică, ci doar valorică. Creșterea de productivitate valorică este de 4,7%. Dacă ne permitem să facem niște eforturi fantastice și să mărim salariile până la aproape de 10% este un lucru pe care ni-l asumăm noi…Vom căuta soluții pentru această sumă. Nu o găsiți dumneavoastră cu domnul ministru. Domnul ministru a spus să găsim noi soluții și să i le prezentăm dumnealui. Nu le căutați dvs sindicate cu domnul ministru” a spus Boza, la Tele 3, vizibil deranjat de vizita sindicaliștilor la Ministerul Energiei.

Boza a reușit la rându-i să irite mai mulți salariați, oameni care i-au bătut obrazul cu mesaje postate pe o rețea de socializare. Aceștia i-au reamintit directorului general o parte din condițiile în care se muncește și se obțin rezultate în CE Oltenia.

” Ce uită să ne spună domnul director general este că producția aceasta de TW și milioane de tone de cărbune se face de la an la an cu mai puțini oameni! Atunci, unde se duc diferențele de bani care rezultă din plecările de personal???”, a scris unul dintre cei nemulțumiți.

”Domnule Boza, dumneata poți da cu sapa mai mul decât anii trecuți cu mai puțină mâncare? Întreb și eu, adică ceri producție mai multă, da’ cu același salariu de12 ani”, a întrebat, retoric, alt salariat CEO.

”Mărirea salarială trebuie făcută după criterii ce privesc performanța profesională și atât; și NU în detrimentul mentenanței, funcționării agregatelor și siguranței personalului”, a punctat un domn care a dorit să scoată în evidență pericolele care le implică neasigurarea corectă a mentenanței.

Articolul precedentSalariaţii Primăriei Băleşti riscă diminuări de salarii
Articolul următorGorj – 28 de grădinițe și școli cu veceul în fundul curții, în România sunt 2418

2 COMENTARII

  1. Ar trebui să se întrebe domnul Boza, cum de salariul mediu pe ramură depășește 3500 de lei…… și un simplu miner ia doar minimul pe economie…… Cred că ar avea de unde să armonizeze inechitățile salariale, dacă ar privi ce salarii se încasează în CEO Oltenia de sus în jos….. ?????

  2. Ba eu nu inteleg nimic ce dracu de marire de salariu e asta?
    Ca cei cu clese mici sa ia cei cu clasa peste 25 sa ia muie ori este marire de 10% pt.toti
    ori ducetiva dracu cu bani vostri cu tot de cacat,ca trebuia sa mariti salariile cu cel putin 40% in prezent,ca i-mi este rusine sa zic ca lucrez la mina cu bani astea de cacat.