Ies la iveală mizeriile: PSD a amestecat într-o mare minciună, încercând să îl scoată pe Romanescu vinovat

Edilul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a apreciat poziția lui Florin Cârciumaru, pentru că fostul primar a fost singurul care a recunoscut că proiectul centurii ocolitoare a fost din start greșit. Deşi vizita lui Răzvan Cuc la Târgu Jiu s-a dorit a fi şi una electorală, social-democraţii au ieşit şifonaţi după întâlnirea cu Ministrul Transporturilor. Cuc a încercat să arunce vina pe actuala administraţie a municipiului pentru că nu a întocmit planurile parcelare, dar Cârciumaru a declarat că retragerea constructorului care executa varianta ocolitoare a  venit pe fondul unei licitări sub adevăratul preț al lucrării, iar motivele sunt altele.

“Proiectul nu a fost în regulă, pânza freatică s-a ridicat cu un metru și a trebuit să refacă documentația, studiul de fezabilitate și proiectul, să organizeze o altă licitație, deoarece constructorul s-a retras. Adevăratul motiv care a dus la retragerea constructorului a fost că cei care au licitat și au câștigat au licitat sub adevăratul preț al lucrării”, a declarat Florin Cârciumaru.

Romanescu a spus că afirmaţiile senatorului PSD sunt adevărate, iar, în loc să se lamenteze, reprezentanţii Ministerului Transporturilor ar trebui să se apuce de treabă.

“Apreciez întotdeauna oamenii care spun adevărul. Chiar dacă domnul senator este membru al Partidului Social Democrat, a scos la suprafaţă un mare adevăr, pe care eu îl exprim de un an şi jumătate. Eu nu am încercat să acopăr greşelile, ci să vedem care este modalitatea în care se poate rezolva această problemă cu centura. Din punctul meu de vedere, este inadmisibil ca la doi ani de zile după ce tu trebuia să finalizezi această lucrare, să vii şi să spui că proiectul este greşit. Vinovaţii trebuie căutaţi în altă parte, dar ei trebuie să finalizeze această investiţie de la Târgu Jiu”, a declarat Romanescu la Radio Infinit.

Primarul din Târgu Jiu a blamat şi atitudinea pasivă şi obedientă a unor oameni care erau “la putere” atunci când proiectul trebuia finalizat. Printre ei, viceprimarul Aurel Popescu şi şeful de la Drumuri Târgu Jiu, Ion Tudor.

“Este deranjant nu numai că ministrul a minţit, ci faptul că lângă dânsul erau oameni care ştiau foarte bine realitatea, oameni care au reprezentat această societate şi în perioada mandatului lui Victor Ponta şi care trebuiau să-l informeze de lucrurile care s-au petrecut la Târgu Jiu, nu să-l inducă în eroare. Situaţia o ştia foarte bine şi domnul Aurel Popescu şi domnul Ion Tudor”, a mai spus Romanescu.