Iohannis: PSD a vrut să creeze o criză sanitară

Președintele Klaus Iohannis a pus tunurile pe social-democrați, arătând că PSD a tras de timp, dorind să creeze o criză sanitară. Șeful statul spune că rezultatul tacticii politice a PSD se poate vedea în numărul cazurilor de Covid-19.

La început, lucrurile au mers foarte bine. Pandemia a fost gestionată bine de Guvern, autorități. Dar această situație nu a convenit PSD. (…) PSD controlează încă majorități în Parlament. De exemplu, cu UDMR. Au făcut harcea parcea puțina legislație pe care am avut-o pentru a gestiona această pandemie. Au tras de timp ca să nu apară noua legislație. (…) Ce vedem? PSD începe să tragă de timp și această lege care putea să fie trecută urgent prin Parlament se dezbate timp de două săptămâni, în care pacienți bolnavi pleacă acasă. Nu e nimeni amendat, nimeni carantinat. Rezultatul putem să-l citim în tabel. E simplu.

PSD, cu un cinism inimaginabil, a tras de timp. De ce a făcut acest gest PSD? Dragii mei, explicația e cutremurător de simplă: a vrut să creeze o criză sanitară pentru a avea motiv să critice guvernul.

Ce să mai spui?! Pentru PSD nu contează că mii de români s-au îmbolnăvit. Acesta este PSD, aceasta este explicația și vă rog să o țineți minte!”, a declarat președintele.