Proiect! Vela vrea o delimitare clară a Poliției Române de Poliția Locală

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că proiectul de reorganizare a Ministerului Afacerilor Interne, care prevede, printre altele, înființarea Poliției Animalelor și schimbarea numelui Poliției Române în Poliție Națională, pentru a exista o delimitare clară de Poliția Locală, va fi făcut public în câteva săptămâni.

Nu am mai putut continua în luna februarie această restructurare şi reorganizare, pentru că (…) a fost epidemia, starea de urgenţă. Din luna iunie, de când noi nu am mai fost implicaţi ca şi gestionare a stării de alertă în prima linie, în sensul în care gestionarea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nu a mai fost direct la ministrul de interne, am refăcut grupul de lucru, am reorganizat acele întâlniri şi consultări. Proiectul este în faza finală, mai trebuie să-l prezint şi premierului şi celorlalţi colegi din Guvern care au şi ei o responsabilitate sau o implicare în obţinerea unei asemenea legislaţii, plus un aviz de la CSAT şi cred că, în perioada următoare, e vorba de săptămâni, acest proiect va fi făcut public”, a declarat Vela.

Articolul precedentMihai Rotaru, după amânarea meciului cu Astra: Jucătorii sunt ca tigrul la pradă, ca leul când simte simte sânge!
Articolul următorIohannis: PSD a vrut să creeze o criză sanitară